fbpx

Blog

Over verhalen, websites en taal

#50books vraag 6: je leesdip overwinnen

door | 8 feb 2015 | 3 reacties

Verhuizen: boeken in dozen, leesdip

Hoe krabbel jij uit je leesdip?

Jemig. Wat een vraag weer. Met al mijn boeken in dozen, mijn ereader die vanmiddag ook in een doos verdwijnt en alle tijdschriften die ook ingepakt zijn, kan ik zeggen dat ik effectief mijn leesdip kan verbloemen. Ja, ik zit in een leesdip momenteel.

En die duurt al een tijdje. Ik lees al maanden mijn feedly niet meer (sorry mensen, misten jullie mijn bezoek al?) en het enige dat ik wel lees, kom ik tegen via Twitter en via een mention op datzelfde medium. En ik hoop dat mijn leesdip weer over gaat. Ik kan hem meestal alleen maar uitzitten, tot ik ineens de geest krijg en een nieuw boek ter hand neem.

De #50books-vragen helpen wel. Ik leer nieuwe boeken kennen via de reacties van anderen op de vragen. En ook de mail van Cathelijne met nieuwe boeken voor de leesclub Not Just Any Book kan mij uit mijn leesdip halen. Deze keer heb ik alleen de dichtbundel gelezen, vanwege mijn verhuizing. Meer kon ik echt niet handelen, met alle werkzaamheden, maar als ik straks over ben ga ik proberen weer wat meer te lezen.

Mijn leesdip duurt nog zeker tot maart

Eerst eens alle boeken uitpakken en weer op alfabet in mijn kasten zetten. Misschien een idee voor de volgende vraag, Peter: hoe orden jij je boeken?

Mijn leesdip is aanwezig en er echt uit opkrabbelen gaat voorlopig nog niet lukken. Gelukkig heb ik mijn luisterboeken nog in de auto. Die luister ik graag en zo doe ik net alsof ik nog wat boeken lees.

#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Serienavigatie<< #50books vraag 5: egodocument#50books vraag 7: hoe ik mijn boeken orden >>

3 Reacties

 1. Rob Alberts

  Een nieuwe boekenkast voor de rondslingerende boeken stapels heeft mij geholpen.
  Het opnieuw bladeren in en het ordenen van de oude boeken heeft gemaakt dat ik weer nieuwe boeken ben gaan kopen.
  De tv de deur uit heeft ook meegeholpen …..

  Vriendelijke groet,

  Antwoord
  • Martha

   Wat heerlijk dat het soms zo simpel kan zijn!

   Antwoord
 2. Niek

  Wachten tot je weer ruimte in je hoofd hebt, is de beste manier om jezelf niet onnodig te frustreren. En poeh hé, een hele verhuizing is niet niets. Veel plezier ook bij het uitpakken.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 6: je leesdip overwinnen http://t.co/HKA9yHBAih

Laat een reactie achter!

Martha

Martha

Schrijver

De one stop schrijver shop omdat een contactpersoon makkelijker is dan drie

Goodreads leesuitdaging

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Martha has
read 0 books toward
her goal of
12 books.
hide

Wat ik nu lees

Bol.com Bestsellers

Pin It on Pinterest