3 eisen voor een goed blog

13 februari 2013 | Bloggen, Overige | 11 reacties

Een goed blog moet aan flink wat eisen voldoen. Hier zijn de drie hoogst gewaardeerde eisen waaraan een blog maar beter kan voldoen om flink wat bezoekers binnen te halen:

  1. Schrijf zo lang mogelijke teksten. Een tekst van minder dan duizend woorden zal nooit goed scoren. Je hebt namelijk minimaal duizend woorden nodig om een verhaal te kunnen vertellen. Een verhaal onder de duizend woorden kan nooit een goed verhaal zijn. Je zult daar altijd verschillende invalshoeken in gemist hebben. Dat kan niet. Wees dus zo zorgvuldig mogelijk in het geven van informatie en sla geen detail over!
  2. Zorg dat je de lezer verbluft met je kennis. Jij bent degene die alles van je onderwerp afweet, dus laat je kennis ook maar zien! Wie weet er nu meer: jij of de lezer? Wijs een lezer ook gerust op zijn onkunde en gebrek aan kennis. Wees elitair en gebruik zoveel mogelijk jargon. Zo houd je tenminste lezers over die elkaar begrijpen.
  3. De lay-out van je site moet een soort doolhof zijn, zodat iedereen er de weg kwijt raakt. Zo zorg je dat je bezoekers een flinke tijd op je website doorbrengen. Op ieder hoekje moet wat te zien zijn, want anders verveel je je gasten. Denk hierbij aan knipperende reclames, flashy banners en veel Google Adsense. Laat je lezers versteld staan van de prachtige banners die jij op je site hebt. Hoezo ‘content is king’? Het gaat om de doekoe mensen!

Dit zijn bijvoorbeeld zaken die op maandagavond via de twitterchat #blogpraat worden besproken. Hier wisselen bloggers hun supertips uit om lezers naar je site te krijgen. Onder meer bovenstaande tips. Deze worden ons amateur-bloggers op het hart gedrukt om toch maar zoveel mogelijk te gebruiken. Echt geweldige tips!

😉

Blogpraat bestaat donderdag 21 februari 3 jaar en dat vieren we met een #blogkermis. Lang leve #blogpraat. Hoera! Hoera! Hoera!

photo credit: Dimormar! via photopin cc

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest