fbpx

3 fouten bij korte verhalen – 100 blogs – dag 98

6 september 2018 | Boeken | 0 Reacties

Er zijn drie fouten die je kunt maken bij het schrijven van korte verhalen. Ik zal proberen ze binnen het bestek van 150 woorden te behandelen. De eerste fout is proberen te veel informatie in het verhaal te stoppen.

Een kort verhaal is niet de plek om heel veel informatie over je personages en hun wereld te delen. Hou het daarom bij de essentie. Wat is belangrijk voor het verloop van het verhaal?

De tweede fout is het doopceel van je hoofdpersoon in de eerste alinea te lichten. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt het in de loop van je verhaal prima, gedoseerd, vertellen. Bovendien is niet alles even relevant voor je verhaal. Kies die details die van belang zijn.

De derde fout die mensen maken, is dat de aanloop te lang is. Een kort verhaal is maximaal 3000 woorden. Begin dus in het midden van je verhaal, vlak voor de hoofdgebeurtenis.

Serienavigatie<< Ik schrijf, omdat… – 100 blogs – dag 97Vijf dingen waar ik blij van word – 100 blogs – dag 99 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest