fbpx

Er zijn drie fouten die je kunt maken bij het schrijven van korte verhalen. Ik zal proberen ze binnen het bestek van 150 woorden te behandelen. De eerste fout is proberen te veel informatie in het verhaal te stoppen.

Een kort verhaal is niet de plek om heel veel informatie over je personages en hun wereld te delen. Hou het daarom bij de essentie. Wat is belangrijk voor het verloop van het verhaal?

De tweede fout is het doopceel van je hoofdpersoon in de eerste alinea te lichten. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt het in de loop van je verhaal prima, gedoseerd, vertellen. Bovendien is niet alles even relevant voor je verhaal. Kies die details die van belang zijn.

De derde fout die mensen maken, is dat de aanloop te lang is. Een kort verhaal is maximaal 3000 woorden. Begin dus in het midden van je verhaal, vlak voor de hoofdgebeurtenis.

Serienavigatie<< Ik schrijf, omdat… – 100 blogs – dag 97Vijf dingen waar ik blij van word – 100 blogs – dag 99 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!