#50books: Ezelsoren

5 mei 2013 | Boeken, Overige | 2 reacties

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 17: Hoe behandel jij je boeken?

Ezelsoor bron

Hoe behandel ik mijn boeken? Ik leen mijn boeken graag uit. Dit zijn de dingen die je met mijn boeken mag doen:

  1. Je mag er ezelsoren in maken.
  2. Je mag er leuke/interessante/mooie passages in onderstrepen.
  3. Schrijf er vooral een leuke opdracht in.
  4. Knoei er je koffie op.
  5. Maak scheuren in de bladzijden.
  6. Knak de rug van het boek als je hem opent.
  7. Als je in bad leest, dan vind ik het niet erg als de pagina’s dampig worden.
  8. Eet ook chili con carne of uit je neus boven mijn boek.

Maar nu serieus: ezelsoren dus

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, zo doe dat ook met mijn boeken niet.

Ik ben heel voorzichtig met mijn boeken. Uitlenen gebeurt onder strikte voorwaarden. Van alles wat hierboven staat, kun je maar beter het omgekeerde doen. Ik word niet snel boos, maar als je mijn boeken niet voorzichtig behandelt, dan heb je een slechte aan mij. Ezelsoren, onderstrepen, eten en/of roken boven mijn boek ervaar ik als een grove belediging.

Bolkenstein, die mastodont van de VVD, die scheurde  uit een paperback altijd het katern dat hij al had gelezen. Hij las een boek nooit twee keer, dus waarom zou hij het bewaren? Dit is voor mij heiligschennis. Defiling of books.

Ik ben een echte bibliofiel. Ik hou van boeken en ik ben er zeer secuur op. De geur, de kaft, de bladzijden, het verhaal en de achterkaft: dit is een boek en dat moet zo puur mogelijk bij de originele staat van kopen blijven. Ik zal ook nooit het bovenste boek van een stapel pakken, omdat die vaak doorgebladerd wordt en de hoekjes van de kaft, indien dit een paperback is, al beschadigd zijn. Vaak vraag ik ook of er nog een versie in het magazijn staat als het een harde kaft is en er maar één exemplaar van in de winkel staat. Ik kan er gewoon niet goed tegen dat iemand anders al door “mijn” boek heeft gebladerd. Daarom ook geen lidmaatschap van een bibliotheek voor mij, de boeken zijn beduimeld.

Ik heb wel een ereader, maar boeken kunnen daar toch niet aan tippen. Alleen voor de vakantie is die ereader heel handig: het scheelt gewicht in mijn handtas.

 

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest