#50books: gesigneerd of niet?

8 september 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

Peter Pellenaars stelt zijn vijfendertigste vraag in de #50books serie: hebben jullie ook (een) gesigneerd boek(en) met een speciaal verhaal?

Ik heb slechts een gesigneerd boek in mijn kast staan: dat van Elja. Zij signeerde haar boek Bloggen als een pro tijdens de Frankwatching jobevent bijeenkomst. Dat vond ik erg leuk. Maar verder heb ik geen gesigneerde boeken in de kast staan. Dat komt ten eerste omdat ik het ergens wel een beetje zonde vind als er in boeken geschreven wordt. Maar voor Elja maak ik graag een uitzondering.

Het was de eerste keer dat ik Elja ontmoette sinds ik meedoe met #blogpraat. En eigenlijk is dat het hele verhaal. Bijzonder voor mij, maar niet hemelbestormend.

Ten tweede houd ik er niet van om in de rij te gaan staan om een schrijver die ik niet persoonlijk ken iets in mijn boek te laten schrijven. Ik vind het niet persoonlijk. We gaan die schrijver niet nog meer naast zijn schoenen laten lopen dan hij al doet (ik denk hierbij aan figuren zoals Mulisch).

Bovendien bedenk ik me, als ik een schrijver in het wild zie rondlopen, dat het ook maar een mens is, ook al is hij of zij dan bekend. Zelfs schrijvers laten scheten in bed, zeg maar.

Nee, ik houd er echt niet van om mijn boeken te laten signeren. Om het maagdelijke wit van het papier te laten bezoedelen door het beroerde onleesbare handschrift van een over het paard getilde schrijver (ik denk wederom aan Mulisch).

En dan: het is moeilijk om ebooks te laten signeren.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest