fbpx

Peter Pellenaars stelt zijn vijfendertigste vraag in de #50books serie: hebben jullie ook (een) gesigneerd boek(en) met een speciaal verhaal?

Ik heb slechts een gesigneerd boek in mijn kast staan: dat van Elja. Zij signeerde haar boek Bloggen als een pro tijdens de Frankwatching jobevent bijeenkomst. Dat vond ik erg leuk. Maar verder heb ik geen gesigneerde boeken in de kast staan. Dat komt ten eerste omdat ik het ergens wel een beetje zonde vind als er in boeken geschreven wordt. Maar voor Elja maak ik graag een uitzondering.

Het was de eerste keer dat ik Elja ontmoette sinds ik meedoe met #blogpraat. En eigenlijk is dat het hele verhaal. Bijzonder voor mij, maar niet hemelbestormend.

Ten tweede houd ik er niet van om in de rij te gaan staan om een schrijver die ik niet persoonlijk ken iets in mijn boek te laten schrijven. Ik vind het niet persoonlijk. We gaan die schrijver niet nog meer naast zijn schoenen laten lopen dan hij al doet (ik denk hierbij aan figuren zoals Mulisch).

Bovendien bedenk ik me, als ik een schrijver in het wild zie rondlopen, dat het ook maar een mens is, ook al is hij of zij dan bekend. Zelfs schrijvers laten scheten in bed, zeg maar.

Nee, ik houd er echt niet van om mijn boeken te laten signeren. Om het maagdelijke wit van het papier te laten bezoedelen door het beroerde onleesbare handschrift van een over het paard getilde schrijver (ik denk wederom aan Mulisch).

En dan: het is moeilijk om ebooks te laten signeren.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!