#50books: guilty pleasure

26 mei 2013 | Boeken, Overige | 9 reacties

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 20: Welke boeken lees je stiekem omdat je je er eigenlijk voor schaamt?

Eigenlijk zou je je moeten schamen als je geen boeken leest!

Zo dat is eruit. Nu de vraag beantwoorden. Wel een beetje voorzichtig natuurlijk, want mijn moeder leest mee ;).

Mijn guilty pleasures, ja ik heb er meerderen, zijn eigenlijk alle kinderboeken die je als volwassene niet meer hoort te lezen. Maar wat is er heerlijker dan wegdromen naar de Honderdjarige Oorlog van Marie-Claire de Fleur en Bertrand du Guesclin, naar Dolf Wega van Amstelveen en de Kruistochten, naar de fantasierijken van Maggy Furey, Bridget Wood en Michael Scott. Boeken die bedoeld zijn voor lezers die half mijn leeftijd zijn.

Maar ik geniet ervan. Ik kan niet zonder die fantasy, vermengd met magie of magische gebeurtenissen die zich afspelen in de realiteit, een soort magisch realisme dus. Hier vlucht ik weg, hier vermaak ik mij. Ik leef mij in de vrouwelijke hoofdpersoon in en doe of ik de avonturen beleef in plaats van de hoofdpersoon. Ik ben Hermione Granger (al zou ik geloof ik niet voor Ron Weasley gekozen hebben), ik ben Aurian, ik ben Sophie, ik ben Marie-Claire en ik ben Katniss.

Ik ben de heldin van het verhaal. Ik krijg de knappe man. Ik ik ik.

Egoïstisch eigenlijk. Maar het is natuurlijk mijn fantasiewereld. Dit is dus mijn eigenlijke guilty pleasure: stiekem doen alsof ik de held van het boek ben!

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest