#50books: Ik houd van boeken

10 maart 2013 | Boeken, Overige | 7 reacties

 

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 9: Hoe kom je aan je boeken?

Studieboeken

De boeken in mijn kasten heb ik gekocht of gekregen. De minderheid van de boeken in die kast zijn studieboeken en ook al is mijn studie inmiddels tien jaar geleden afgerond, ik heb de boeken gehouden. Omdat ik er geen afstand van kan doen. Omdat er zulke mooie platen in de geschiedenisboeken staan. Omdat de verhalen zo mooi zijn.

Leesboeken

Ook van de leesboeken kan ik geen afstand doen. Mijn allereerste gekregen boek staat zelfs nu nog in mijn kast te pronken, kapot gelezen, de stofkaft is gescheurd en de bladzijden zijn vergeeld. Niet alle boeken heb ik gelezen, maar ze staan te wachten tot ik ze ter hand neem en hun maagdelijke bladzijden omsla. 

Inmiddels heb ik ook een ereader. Daar heb ik flink wat ebooks op gedownload, met de intentie om ze te kopen als ik ze nogmaals zou willen lezen en te verwijderen als ik er niks aan vond. Ik lees boeken namelijk echt meerdere keren. Ik ontdek ook vaak wat nieuws. Op dit moment staat de trilogie van The hunger games hoog om mijn verlanglijstje om aan te schaffen!

De regels

Boeken. Ik houd van boeken. Groot, klein, paperback, harde kaft. Boeken zijn mij heilig. Ik heb heel veel moeite om boeken uit te lenen: je krijgt ze alleen mee als je er heel voorzichtig mee bent, geen ezelsoren, geen vlekken, niet roken boven het boek, niet in schrijven en zeker geen vlekken maken (had ik dat al gezegd? O). En als het een harde kaft is, mag je de rug niet breken. Boeken zijn namelijk veel te duur. Ik wilde dat ze goedkoper waren…

Bron

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest