#50books vraag 3: uitverkoop

17 januari 2016 | Boeken, Overige | 0 Reacties

UItverkoop!Hendrik-Jan vertelt in zijn verhaal over de derde #50books vraag, dat hij vaak helemaal los gaat als de boekwinkels uitverkoop hebben. Zo scoort hij mooie boeken die anders buiten zijn budget liggen. De boekverslinder vroeg zich af of wij hier ook uit de band springen bij de boekenuitverkoop.

Spring je ook uit de band bij de boekenopruiming?

Ik let meestal niet op de uitverkoop bij boeken. Als ik een boek wil hebben, dan koop ik hem over het algemeen. Wachten op de uitverkoop vind ik lastig. Ik ben meer van de impulsaankopen: zien en willen hebben, is over het algemeen ook kopen. Zeker met boeken.

De reden daarvoor is het simpele feit dat het niet heel goed gaat met de boekenmarkt. Hendrik-Jan vertelt dit zelf ook al:

Rond deze tijd van het jaar denk ik altijd aan de boekenopruiming. De situatie in de boekhandels gooit wel roet in het eten. Boekhandels – zelfs de betere – kopen niet meer zo breed in als voorheen en hebben daarmee een minder grote voorraad in de winkel liggen.

Het aanbod is dan ook zeer mager:

In mijn woonplaats is de boekenopruiming de laatste jaren ernstig uitgekleed. De meest dichtstbijzijnde boekwinkel had gisteren slechts een paar doosjes staan met boeken voor de helft van de prijs. Er lag weinig interessants tussen.

Aldus Hendrik-Jan.

Ik wacht dus liever niet op de uitverkoop

Die uitverkoop is voor mij als boekenliefhebber ook een beetje problematisch: de boeken zijn al vaak doorgebladerd. Ze zijn misschien zelfs al een beetje beduimeld en daar kan ik niet zo goed tegen. Ik pak in een winkel ook vaak het liefst een boek van onderop de stapel, zodat de kans dat daar al ezelsoren in de bladzijden of vouwen in de rug zitten het kleinste is.

Boeken van tweedehandswinkel De Slegte deed ik ook liever niet. Boeken die roken naar sigarettenrook, parfum of andere luchtjes. Boeken met onbestemde vlekken waren, en zijn, mij een gruwel.

Een boek moet maagdelijk witte bladzijden hebben, een ongebroken rug en liefst zo min mogelijke doorgebladerd zijn. Geen uitverkoop voor mij dus.

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ikzelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je mij daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Serienavigatie<< #50books 2: de boekenkasten spreken#50books vraag 4: top 10 mustreads deel 1 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest