fbpx

De website van de boekenweek is dit jaar erg lelijk!Ik moet eerlijk zeggen dat de boekenweek volledig langs me heen is gegaan de afgelopen week. Ik heb geen idee wat het thema was, wie het boekenweekessay schreef of waar het boekenweekgeschenk over ging. En dat voor een neerlandica! Ik heb een goed excuus.

De vraag die Hendrik-Jan vorige week stelde, was of ik speciaal naar de boekhandel ging om het geschenk te scoren. Dat deed ik dus niet. Zoals gezegd: hij ging volledig langs me heen, die boekenweek dit jaar.

Twee jaar geleden schreef ik al dat ik het boekenweekgeschenk een beroerd boekje vond:

Het boekenweekgeschenk heb ik ook nooit een echt lokkertje gevonden. Als ik het geschenk kreeg, omdat ik per ongeluk een boek kocht in de boekenweek, dan vond ik er eigenlijk nooit wat aan. Een soort dwangmatig, haastig geschreven boekje dat per se moet voldoen aan een thema. Zonde van het talent van de schrijver.

Iedere week is boekenweek

Het moge duidelijk zijn: voor mij geen speciale trip naar de boekhandel. Ik geef er weinig om. Lezen doe ik toch wel!

PS: wat een verschrikkelijk lelijke website heeft de boekenweek dit jaar! Ik zou er bijna van stoppen met lezen!

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ikzelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Serienavigatie<< #50books vraag 10: BVDMVDWDD#50books vraag 12: Duitse boeken >>

Pin It on Pinterest