#50books vraag 19: keuzestress

10 mei 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Dit is deel 19 van 49 in de serie 50books 2015

Zoveel boeken, zoveel! Ik wil er nog zoveel lezen! Er staan er ook nog flink wat ongelezen in mijn kast. Waarom zitten er maar 24 uur in een dag? Ook ik heb keuzestress. Net als Peter. Als ik gebruik wil maken van de 24 uur die er in die dag zitten, dan moet ik dus keuzes maken.

Want dat is de vraag die Peter stelt deze keer:

Ben jij ook zo bezig met de boeken die je nog wil lezen dat het soms moeilijk is om te kiezen?

Ik sta soms minutenlang te staren naar mijn nog te lezen stapel. Welk boek zal ik nu weer beginnen? En omdat de stapel best hoog is, komt er gewoon niets van: ik weet niet waar ik moet beginnen. Het is te hoog opgelopen.

Op dit moment lees ik, net als Peter, Het regende vogels van Jocelyne Saucier. Die mag ik donderdag recenseren. Dit boek had daarom de hoogste prioriteit.

Ik denk dat ik dus voornamelijk boeken lees die het eerst gelezen moeten worden en dan pas de boeken die er nog liggen. Als ik straks Saucier uit heb, dan is het boek De onverwachte held van kamer 13B aan de beurt. Deze had ik op basis van de kaft niet uitgekozen, maar daarover zal ik 30 mei meer vertellen.

Dan is op 30 juni Alle zeeën zijn geduldig van Ineke Riem aan de beurt. Ik heb dan dus even respijt om andere boeken te lezen. Want op mij liggen nog te wachten:

Ik ben dus voorlopig nog niet klaar.

De keuzestress is uitgesteld

Juist omdat ik eerst de boeken van online leesclub Not just any book mag lezen. Daarna ga ik kiezen. Nu denk ik dat ik Hallo muur ga lezen, maar dat kan over een week of twee weer helemaal omslaan en dan pak ik het boek van Emma Curves. Kiezen blijft moeilijk: misschien kan ik van mijn keuzestress afkomen als ik voorlopig even geen boeken meer koop? Dan krijg ik afkickverschijnselen, dus dat is ook geen optie. Ik zal ermee moeten leren leven, met dit eerstewereldprobleem.

#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Disclaimer: de links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Serienavigatie<< #50books vraag 18: 4 en 5 mei moe#50books vraag 20: mijn genre mix >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest