#50books vraag 23

8 juni 2014 | Boeken, Overige | 2 reacties

image

Pinksteren vandaag. Voor de meeste mensen is dit een heerlijk lang weekend. Ze trekken erop uit, gaan naar de camping en genieten van die lekkere extra vrije maandag. Ik ook.

Voor een grote groep andere mensen is deze dag van grote waarde: een christelijke traditie die valt onder de belangrijkste dagen in het geloof. Vandaag gaat om de uitstorting van de Heilige Geest, zodat de apostelen het geloof over de hele wereld konden verspreiden.

Even een klein lesje bijbelse geschiedenis

Kerst is natuurlijk de geboorte van Jezus. Maar daarna wordt het voor sommige mensen lastig om te bedenken wat er is gebeurd.

Pasen valt altijd in het weekend na de eerste volle maan van de lente. Na 21 maart is dat. Soms valt Pasen vroeg, soms laat. Dat ligt aan de maan. Dit jaar viel Pasen erg laat. De eerste volle maan na de zonnewende was op 15 april. Met Pasen wordt de wederopstanding van Jezus gevierd.

Veertig dagen na Pasen is het Hemelvaart. Jezus gaat naar de hemel. En twaalf dagen later is het Pinksteren. Vandaag dus. Dit zijn zo’n beetje de belangrijkste christelijke feestdagen. Veel mensen weten niet meer waar de dagen voor staan, vragen zich bijvoorbeeld af waarom Goede Vrijdag nou zo goed is als de belangrijkste voorganger op die dag sneuvelt.

En dat brengt mij bij mijn 23e vraag:

Wat weet jij nog van de Bijbel?

Natuurlijk hoef je niet het hele boek na te vertellen. Ik ben meer nieuwsgierig naar of je ermee bent opgevoed en of het iets voor je betekent. Of misschien is je een mooi verhaal bijgebleven?

Ik ben weer heel nieuwsgierig naar jullie verhalen. Laat je reactie, met link,  hier achter en ik lees het weer graag. Heb je suggesties voor nieuwe vragen dan zijn die ook van harte welkom!

Serienavigatie<< #50books vraag 22#50books vraag 24 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest