#50books vraag 24

15 juni 2014 | Boeken, Overige | 3 reacties

image

Gisteren was ik samen met heel veel boekbloggers in Amsterdam op een boekevent rondom het boek Tijgers in de nacht van Fiona MacFarlane. Het boek gaat over een vrouw die eenzaam aan zee woont en op een goede dag hulp krijgt aangeboden in de vorm van een hulp in de huishouding. Vanaf het allereerste begin weet je dat het door en door fout is. Maar wat precies het plan is, blijft tot het laatst onduidelijk.

Op het event was onder andere een workshop gepland over het schrijven van een recensie. De spreekster moest last minute invallen omdat de oorspronkelijke spreker plots verhinderd was.

De dame in kwestie sprak over de verschillen tussen een recensie in de krant en op een blog. Ze stelde onder meer dat er een verschil was in autoriteit in het voordeel van een krant- of tijdschriftrecensie. Dat wil zeggen: recensenten worden ervoor betaald. Zij zijn professionele lezers en hebben daardoor meer kijk op het recenseren van boeken. Dit bracht mij de volgende vraag:

Wie hebben er meer kijk op het recenseren van boeken: bloggers of krant- en tijdschriftrecensenten?

Ik ben weer heel benieuwd naar jullie antwoorden. Laat in de reacties je linkje achter en ik kom het lezen! Heb je zelf suggesties voor vragen dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Serienavigatie<< #50books vraag 23#50books vraag 25 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest