fbpx

50books, literatuurblogsOnder het motto ken je klassiekers, eerst een klein stukje uitleg. De literatuur is onderverdeeld in een aantal categorieën: lectuur, hochliteratur en wereldliteratuur. Onder lectuur vallen de bouquetreeksromannetjes, de Donald Duck en andere boeken en boekjes die je bij de kapper leest.

Literatuur zet je aan het denken: boeken waar je nog lang over nadenkt, waarvan je plotseling een inzicht kan krijgen. De hochliteratur zijn de boeken die al generaties lang gelezen worden, boeken die ondanks hun ouderdom toch hun charme hebben behouden.

Wereldliteratuur is bijna hetzelfde als hochliteratur: het verschil is dat bijna de hele wereld ze kent. Je kunt hierbij denken aan de Arthurverhalen, Tristan en Isolde, Shakespeare, Kafka. En dan nu de 29e vraag:

Wat is je favoriete klassieker?

Ik lees weer graag jullie antwoorden. Laat je reactie met link naar je blogpost achter dan kan iedereen meelezen en meedoen.

Serienavigatie<< #50books vraag 28#50books vraag 30 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!