#50books vraag 29

20 juli 2014 | Boeken, Overige | 4 reacties

50books, literatuurblogsOnder het motto ken je klassiekers, eerst een klein stukje uitleg. De literatuur is onderverdeeld in een aantal categorieën: lectuur, hochliteratur en wereldliteratuur. Onder lectuur vallen de bouquetreeksromannetjes, de Donald Duck en andere boeken en boekjes die je bij de kapper leest.

Literatuur zet je aan het denken: boeken waar je nog lang over nadenkt, waarvan je plotseling een inzicht kan krijgen. De hochliteratur zijn de boeken die al generaties lang gelezen worden, boeken die ondanks hun ouderdom toch hun charme hebben behouden.

Wereldliteratuur is bijna hetzelfde als hochliteratur: het verschil is dat bijna de hele wereld ze kent. Je kunt hierbij denken aan de Arthurverhalen, Tristan en Isolde, Shakespeare, Kafka. En dan nu de 29e vraag:

Wat is je favoriete klassieker?

Ik lees weer graag jullie antwoorden. Laat je reactie met link naar je blogpost achter dan kan iedereen meelezen en meedoen.

Serienavigatie<< #50books vraag 28#50books vraag 30 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest