#50books: vraag 3

19 januari 2014 | Boeken, Overige | 8 reacties

50books, literatuurblogs

Deze week blogden maar liefst 23 boekbloggers over het boek De drie levens van Tomomi Ishikawa van Ben Constable in het kader van een perfecte dag voor literatuur. De schrijver reageerde zelfs op het blog van Cathelijne Esser. Dat is echt wel heel bijzonder, ik heb dat nog niet meegemaakt. Ik hoop dat Cathelijne daar heel trots op is, dat mag namelijk best. Lees even wat hij schreef:

Dear everybody who wrote about my book,

Wow. What a day. My publisher told me you were going to review Three Lives and I saw a couple Tweets, so I was waiting to see what would happen.

And what happened is kind of incredible.

You all have such different opinions and have chosen different and original aspects for looking at the book.

I was supposed to be writing yesterday but instead spent the day reading everything you said and feeling proud and just bathing in the wonderful feeling that a story I wrote made you think and write and say things, good and bad, but always fascinating.

I think the idea of a book bloggers’ book club is an amazing idea. Carry on. Surely this is what the internet was invented for!!!

Thank you.

Echt een prachtig compliment van de auteur.

Peter had wat moeite met het analyseren van de titel en kreeg zelfs een persoonlijk antwoord van de schrijver. In zijn blog over het boek vraagt hij zich het volgende af:

Moeilijker ligt dat [titelverklaren, red.] bij De drie levens van Tomomi Ishikawa. Zelfs nadat ik het had gelezen valt het me zwaar de titel te duiden. Ik heb het een tijdlang proberen te negeren. Waarom zou ik me druk maken om de titel van een boek dat ik al gelezen heb? Het laat me echter niet los. Wat nou,drie levens? Er is slechts sprake van één Tomomi Ishikawa. Toch?

Hij doet zelfs een suggestie voor een #50books vraag voor deze week. Een vraag die ik graag overneem, omdat ik het een mooie en belangrijke vraag vind.

Hoe belangrijk is het dat de titel van een boek de lading dekt?

Ik ben weer heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Laat een link naar je eigen blog achter of reageer in de reacties op de vraag. Je kunt ook een gastblog plaatsen als je geen blog hebt of het past niet op je blog. Dat vind ik ontzettend leuk! Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. Ik zal zelf in een apart blog antwoorden op mijn vraag.

Heb je suggesties voor een volgende vraag, dan hoor ik dat graag hier of via twitter. Ik houd me aanbevolen en zet ze op mijn lijstje.

Serienavigatie<< #50books: vraag 2#50books vraag 4 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest