#50books vraag 31: mijn leesmoment

31 augustus 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

De vraag is: wat is jouw leesmoment? Ik heb niet echt een lees moment. Lezen komt op als poepen. Ik lees zodra de lust mij invalt om een boek te pakken en te lezen. Dat kan echt altijd en overal zijn: ‘s ochtends als ik wakker word, ‘s avonds voor het slapen gaan in bed, overdag in een verloren uurtje. Ik heb wel momenten waarop ik me het prettigste voel met een boek in mijn handen.

lezen, papierHet prettigste vind ik het om ‘s avonds te lezen. De dag is voorbij, ik heb nog even een momentje en geen zin om te haken en de tv staat aan als levend schilderij. Dan vind ik het heerlijk om een boek te pakken en nog even te ontsnappen uit de hectiek van alle dag.

Want dat is lezen voor mij: me even kunnen verplaatsen in een ander die het nog zwaarder heeft dan ik en even de beslommeringen van de dag laten voor wat ze zijn. Een andere wereld waarin je niets te maken hebt met de zorgen van vandaag. Om het nieuws buiten te sluiten met alle zielige kinderen die hun ouders verliezen in een bombardement of anderszins.

Kortom, lezen is een vlucht uit deze werkelijkheid als ik het nodig heb om mijn zinnen te verzetten. En of dat nu ‘s avonds, ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s nachts is, dat maakt me eigenlijk niet uit.

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Serienavigatie<< #50books vraag 30: Olijven moet je leren eten#50books vraag 32: een boek uitlezen >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest