fbpx

50books, literatuurblogsHet zijn er ontelbaar veel: boekverfilmingen. Als ik er maar een paar noem, dan doe ik er veel te veel tekort. Er zijn mensen die van mening zijn dat je eerst het boek moet lezen voor je de film kijkt. Hoewel het me niet altijd lukt, ben ik die mening ook aangedaan.

Het gevaar van boeken verfilmen voor de lezer van dat boek is dat de visie van de regisseur niet overeenkomt met de voorstelling die jijzelf van het boek hebt gemaakt. Zo had ik mij professor Lupin heel anders voorgesteld, maar als ik nu dat deel van Harry Potter herlees, zie ik voor altijd de acteur voor me die de regisseur van de film had uitgekozen. En dat brengt mij tot de volgende vraag:

Wat vind jij van boekverfilmingen?

Ik lees weer graag jullie antwoorden. Vergeet niet om je reactie onder deze blogpost te zetten zodat iedereen weer mee kan lezen. En heb je ideeën voor een volgende vraag, dan hoor ik dat graag.

Serienavigatie<< #50books vraag 30#50books vraag 32 >>

Pin It on Pinterest