fbpx

Reisboeken: The BelgariadPeter vraagt in de 32e vraag van #50books of en hoe ik mij laat vervoeren door literaire reisboeken:

Welk literair reisboek is jouw ‘all-time’ favoriet?

Ik lees weinig reisboeken. De meeste reisboeken zijn vooral fictieve reizen. Ik heb wel een favoriet reisboek.

De reisboeken die ik lees, zijn fictie. Dat wil zeggen: reizen door landen die niet bestaan. Wat mij betreft, is het bekendste fictieve reisverhaal dat van Tolkien: In de ban van de Ring. Dit boek heb ik stukgelezen. Iedere keer ontdekte ik er weer wat nieuws in. Eenmaal dacht ik gelezen te hebben dat Gandalf ooit Merlijn heette, maar dat heb ik nooit meer teruggevonden. Waarschijnlijk heb ik dat ooit zelf bedacht en zette mijn brein het in het boek.

Mijn favoriet onder de reisboeken is…

tromgeroffel

The Belgariad van David Eddings. Ik weet niet of het onder de literaire reisboeken valt, maar ik vind het literatuur. Een boek waarin een volledig nieuwe wereld verzonnen is, zonder dat er gaten vallen in de plot, vind ik tot de literatuur behoren.

In de Belgariad gaat de jongen Garion op reis om een gestolen parel te halen die de Orb of Aldur genoemd werd. Tijdens zijn reis ontmoet hij nieuwe vrienden en leert hij de waarheid over Meneer Wolf en zijn tante Pol. Ook leert hij de waarheid kennen over zichzelf en zijn overleden ouders.

Het is niet alleen een reisboek in de zin van een fysieke reis, ook wordt Garion steeds ouder en wijzer. Het is een zogenaamd ‘coming of age’-boek. En dat zie je vaak in literaire reisboeken: de reiziger maakt niet alleen fysiek een reis, ook mentaal wordt hij of zij ouder en wijzer. Een mentale reis. En dat vind ik dus zo mooi aan dit boek. Er zit namelijk nog een derde reis in, die ik niet zal verklappen omdat dit een mega spoiler is. Ik vind het echt een aanrader.

[bol_product_links block_id=”bol_55ede9a5d672f_selected-products” products=”1001004001769130,1001004001743282″ name=”50books” sub_id=”vraag32″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Serienavigatie<< #50books vraag 31: verbeter jezelf#50books vraag 33: Elckerlijc >>

Pin It on Pinterest