fbpx

Ik meen me te herinneren dat ik wel eens iets heb geschreven over wat je met mijn boeken mag doen als je ze van me leent. Boeken uitlenen vind ik nog steeds een goed plan. Voor de bibliotheek.

ezelsoor, geen boeken uitlenen aan mensen die ezelsoren maken.Ik vind het dus echt niet prettig om mijn boeken uit te lenen. Ik vind het ook niet prettig om boeken te lenen van mensen. Als het zo is dat ik een leuk boek zie bij iemand in de kast, dan schrijf ik de titel op en haal hem in de winkel of koop het ebook.

Zelfs toen ik vroeger een boek uit de bibliotheek haalde, zocht ik het minst gelezen boek uit. Degene met de witste bladzijden, de minst gebroken rug en de minste ezelsoren. Mijn boeken probeer ik zo mooi mogelijk te houden.

Alleen aan bijzondere mensen wil ik boeken uitlenen

Dat zijn mensen die net zo netjes met hun spullen omgaan als ik met de mijne. En mensen die ik met boeken heb zien omgaan. Dat ze niet een nieuwe paperback pakken en denken: zo, die doe ik eens even open en vervolgens hoor je de rug breken. Die geen katernen uitscheuren en die vooral niet de hoekjes van de bladzijden omvouwen, er soep boven slurpen of hun koffie eroverheen knoeien.

Met boeken hoor je respectvol om te gaan. En daar blijf ik bij.

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Serienavigatie<< 50books vraag 34: de mooiste cover#50books vraag 36: leesgidsen lezen >>

Pin It on Pinterest