#50books vraag 39: boeken zonder tekst

5 oktober 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

Bij boeken zonder tekst moet ik in eerste instantie denken aan prentenboeken. Boeken voor de allerjongsten, waarbij jij als volwassene je creativiteit op de vrije loop mag laten gaan om er een mooi verhaaltje van te maken, aan de hand van de plaatjes. Een tweede vorm die in mij opkomt zijn fotoboeken.

Mendelsund - Wat we zien als we lezen LRPlaatjes kijken in een boek. Het trekt mij niet echt. En als ik in gedachten langs mijn boekenkast loop, dan merk ik dat ik geen boeken met alleen maar plaatjes heb. Ieder boek heeft toch ook een grote hoeveelheid tekst erbij.

Eén boek springt er wel uit qua visuele aankleding: Wat we zien als we lezen. In dit boek staan heel veel plaatjes om duidelijk te maken wat er eigenlijk opgeschreven is in een boek en wat we er in ons hoofd van maken. Daar zijn veel tekeningen bij nodig. En toch blijft er tekst naast staan.

Maar verder: al mijn boeken bestaan uit tekst. De plaatjes die erin staan zijn ter verduidelijking van die tekst en spelen een ondersteunende rol bij het verhaal dat de schrijver wil overbrengen. Jammer wel, want plaatjes kunnen een boek zoveel interessanter maken.

[bol_product_links block_id=”bol_57f36c42b7647_selected-products” products=”9200000040281144,9200000046170358″ name=”50books” sub_id=”vraag39″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Serienavigatie<< #50books vraag 38: een gewetensvraag#50books vraag 40: boeken om naar uit te kijken? >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest