#50books vraag 51

21 december 2014 | Boeken, Overige | 3 reacties

50books, literatuurblogsHet is bijna Kerst en de 51e boekenvraag ziet vandaag, op de kortste dag van het jaar, het levenslicht. Schreef ik eerder deze week dat ik Kerst niet zo heel erg leuk meer vind door de door de commercie opgelegde gezelligheid en norm van samenzijn, toch heeft Kerst wel iets vanwege de mooie verhalen die zich rondom Kerst afspelen.

Natuurlijk is er het oorspronkelijke kerstverhaal van de geboorte van een kindje in een stal. Maar dat kunnen we niet echt literair noemen. Ik heb het eigenlijk meer over het verhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol. Beter bekend als Scrooge!

Het verhaal van een enorme vrek die zijn medewerker voor een hongerloontje laat werken en ‘s avonds bezocht wordt door de geest van zijn overleden zakenpartner en daarna door drie kerstgeesten. Het verhaal is vrij moralistisch, want Ebenezer Scrooge komt na het bezoek van die drie geesten tot inkeer en betert zijn leven.

Toch blijft het verhaal leuk en het inspireert mij tot de een na laatste boekenvraag van mijn hand:

Wie is jou favoriete slechterik?

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete slechterik. Laat je verhaal achter in de reacties of een link naar je eigen blog. Ik lees het weer graag!

Serienavigatie<< #50books vraag 50#50books vraag 52 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest