fbpx

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 5: welk boek lees je op dit moment?

Ik lees nu De Reünie van Simone van der Vlugt. Van de achterflap:

Sabine staat op het punt weer aan het werk te gaan na een jaar thuis te hebben gezeten met een burnout. Ze is 24 jaar oud en werkt als secretaresse bij een hoofdkantoor van een bank in Amsterdam. Ze ziet er tegenop om weer te beginnen en is nog steeds niet achter de precieze oorzaak van haar depressie.

De aankondiging van een reünie van haar oude middelbare school zet haar leven plotseling weer op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit Sabine haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar eenmaal op de middelbare school komt er een einde aan die vriendschap.

Toch voelt Sabine zich enorm schuldig. Ze heeft Isabel alleen naar huis laten fietsen op de dag dat ze verdween, misschien zou er niets gebeurd zijn als Sabine destijds met Isabel was meegefietst…

Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd naar boven. Sabine heeft het vermoeden dat ze zelf meer moet weten over wat er destijds gebeurde, maar dat ze het heel ver weg heeft gestopt. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichterbij het ware verhaal van Isabels’ verdwijning.

Bron

 

Ik kan geen meerdere boeken tegelijk lezen: dan gaan personages en verhaallijnen door elkaar lopen en mis ik de helft van wat ik lees. Ik ben een one-book-woman.

Omdat ik dus pas op bladzijde 7 ben, kan ik nog niet veel zeggen over dit boek. Ik heb al wel Schaduwzuster en In mijn dromen gelezen, dus op zich heb ik goede hoop dat dit boek ook interessant gaat zijn. Ben vooral benieuwd wat er dan met Isabel is gebeurd en hoe het verhaal rondom de vriendschap van de twee zich ontwikkelt. Word vervolgd hier op dit blog 🙂

Bron kaft

Pin It on Pinterest