fbpx

Soms werkt een leerling niet mee op school. Dan luistert hij niet naar je, komt afspraken niet na en liegt over waar hij is geweest. Dan kun je als docent nog maar één ding doen: de ouders bellen.

Helaas moest ik dit doen van de week. Eén van mijn leerlingen misdraagt zich in mijn les en luistert niet. Dus ik belde de ouders van deze recalcitrante leerling en kreeg de moeder aan de telefoon.

“Dag mevrouw. Ik bel even over uw zoon. Hij is nogal vervelend in mijn lessen, luistert niet naar me en komt afspraken niet na. Daarnaast liegt hij ook tegen mij over waar hij geweest is. Ik bel u om u te vragen dit met hem door te spreken.”

“Oké dat is goed. Wat wilt u dat ik tegen hem zeg?”

Dus ik gaf door wat er precies moest gebeuren en  wat dit kind moest doen om weer in een goed blaadje bij mij te komen. De moeder schreef het allemaal keurig op en verzekerde mij dat ze dit met hem ging bespreken. Ook zou ze zijn vader inlichten.

Ik bedankte haar voor haar hulp en wilde afsluiten. Toen zei deze moeder nog iets anders:

U mag hem ook slaan hoor, als hij niet luistert.

Ik heb haar toen maar uitgelegd dat docenten hun leerlingen niet mogen slaan zelfs niet als zo’n schatje het bloed weer eens onder je nagels vandaan haalt.

Pin It on Pinterest