fbpx

alttags, alt tag, alttagVanavond bij #blogpraat spraken we een tijdje over alt tags bij je foto’s. Dit staat voor alternative tags. Die tags vul je in bij de foto’s in je mediabibliotheek. Dat doe je als volgt. Ik beschrijf de procedure voor blogs in WordPress.

Stap 1: kies of upload je foto in je mediabibliotheek

Klik hiervoor op de knop Media toevoegen boven je blog. Je komt dan in het scherm met je foto’s terecht. Kies een foto uit of upload de foto die je wil naar de mediabibliotheek. Als je de foto hebt gekozen, dan kun je aan de rechterkant van je mediabibliotheek een aantal zaken invullen. Onder andere de titel, het onderschrift en dus de alt tags.

Stap 2: vul de alt tags in

De alt tags kies je aan de hand van het onderwerp van je blog. Als je over koffie blogt en een foto van koffiebonen uploadt, dan schrijf je bij de alt tags koffie, koffiebonen, koffieboon. Dit zijn de zoektermen van de foto. Die tellen mee voor de SEO-waarde van je blog. Daarna voeg je de foto in je bericht in.

De SEO plugin van Yoast telt de waarde van je blog

De SEO plugin let op een aantal zaken: hoe vaak je het zoekwoord noemt, of het voorkomt in een tussenkopje, de titel en dus als alt tag van je foto. Dat ziet er zo uit voor dit blog:

seo by yoast, alt tags,

De tab pagina-analyse ziet er zo uit voor dit blog:

alt tags, pagina-analyseJe ziet dat er een aantal groene bolletjes zijn en een paar gele, oranje en een rode. Die rode vul ik zelf nooit in, maar naar het aantal woorden kijk ik wel. Ook externe links vind ik belangrijk: zo krijg je relevantie. Je blog staat niet op zichzelf, maar heeft een link naar de buitenwereld. Het is geen kluizenaar. Ik zou bijvoorbeeld naar Elja kunnen linken, als oprichter van blogpraat, of naar de blogpraatsite zelf. Dat maakt dat mijn blog over SEO weer relevanter wordt. Om ervoor te zorgen dat ikzelf ook relevant blijf, link ik ook nog naar een pagina binnen mijn eigen site, bijvoorbeeld over de teksten die ik kan schrijven.

Als je de volledige screenshot wil bekijken, dan kun je erop klikken en zie je hem groter. Dan weet je precies waar ik het wel en niet goed heb gedaan tot aan de screenshot. Daarna werd de SEO een stuk beter. Je ziet ook het groene bolletje aan de rechterkant van de site. Dit blog gaat goed gevonden worden!

seo by yoast, alt tags

Pin It on Pinterest