fbpx

Eerst dacht ik dat het een klein prijsje zou zijn, €20,- had ik al heel mooi gevonden. (Wie het kleine niet eert,…) Toen ik mijn account opende van het onderzoekspanel Intomart GFK, bleek dat ik de hoofdprijs had gewonnen: €300,-! Ik was in de wolken. Nog nooit van mijn leven had ik zo’n grote prijs gewonnen. En ik wist gelijk wat ik er mee ging doen.

Ik liet de geldprijs in cadeaubonnen voor Bol.com uitbetalen en via de webwinkel bestelde ik een Samsung Galaxy Tab 2.0 met een scherm van 10,1 inch. De volgende dag was hij binnen. Als een kind zo blij had ik mijn uitpakparty. Het systeem dat gebruikt wordt op deze tablet is Android 4.0.

Ik had in het begin wel wat bedenkingen, gezien mijn ervaringen met de allereerste Android telefoon, de T-mobile G1 (telefoon viel uit tijdens gesprekken, 8 weken kwijt voor reparatie, nieuw moederbord erin en toen deed hij het weer), maar nu ik de tablet een paar maanden in mijn bezit heb, ben ik er echt wel heel blij mee.Android robot

Ik heb wel alle Samsung-zooi eraf gehaald. Daar doe ik niets mee, dus dat mag weg. Daarna heb ik alle appjes erop gezet die ik ook op mijn iPhone had, maar dan wel zonder de hoeveelheid spelletjes die erop stonden. Tijd voor nieuwe spelletjes zoals Pou, Shipwrecked en verschillende live achtergronden, onder andere een Koi vijver. Uiteraard heb ik ook alle social media (and then some) erop teruggezet.

Daarnaast had ik nog mijn iPhone 4. En alsof de duvel ermee speelde, drie dagen voor ik een nieuw abonnement kon aanvragen viel de telefoon voor het eerst sinds hij in mijn bezit was, uit. Omdat de tablet mij zo ontzettend goed bevalt, heb ik besloten om ook maar over te stappen naar een Android telefoon, namelijk de Samsung Galaxy S3 mini.

Waarom de overstap?

Sinds ik de tablet heb, zie ik dat de Play Store van Google veel meer apps heeft dan de App Store van iPhone. Bovendien zijn de apps veel goedkoper. Dat vind mijn portemonnee, of liever gezegd mijn credit card, veel leuker.

Verder zijn er voor mijn gevoel veel meer mogelijkheden met het Android systeem dan met iOS, vooral omdat het open source is. Je bent niet gebonden aan een gesloten systeem, waarbij je alleen in één winkel verplicht bent te kopen.

(Dit klinkt een beetje als het oude systeem van arbeiders en werkbazen, waarbij de arbeider nog verplicht was 12 uur per dag, 6 dagen per week te werken en niet anders kon dan voedsel kopen in de winkels van de baas omdat die als enige  nog open waren, waar tegen woekerprijzen levensmiddelen werden verkocht, zodat de arbeiders hun weinige loon gelijk weer inleverden bij de baas.)

Daarnaast heeft Android allerlei widgets die ik zeer handig vind: de tweetcaster pro widget, weatherwise, google reader en evernote om er maar een paar te noemen. Allemaal erg handig. Nog een reden om over te stappen naar Android.

Niet volledig

Dit stukje is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met Android en iPhone. Ik erken dat er mensen zijn die hele andere ervaringen hebben met het iOS-systeem, zowel positief als negatief. Mijn ervaringen met de iPhone zijn op dat ene momentje na niet negatief, maar het hele ‘iOS Apple gesloten systeem’-gebeuren zat me al een tijdje niet zo lekker. Natuurlijk kan je je iPhone jailbreaken, maar ook daar voel ik weinig voor. Dat ligt dus aan mij.

Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen en ik ben hierboven zeker niet volledig. Dat hebben anderen voor mij al eerder en waarschijnlijk beter gedaan. Zo ongeveer 775.000.000 keer zelfs, volgens Google.

Het hangt eveneens van je eigen smaak af of je voor Android of iPhone gaat. Helemaal je eigen ding. Maar ik ben inmiddels ontzettend blij met mijn Android tablet en Android telefoon.

Plaatje via: Wikimedia Commons, auteur Google.

Pin It on Pinterest