fbpx

Op het journaal zie ik een heel oud mannetje achter een rollator een zaal inschuifelen. Het weinige haar dat hij nog heeft is zilverwit en verder is hij kalend. Hij wordt de beul van Appingedam genoemd. Zijn priemende oogjes schieten rusteloos van links naar rechts in zijn hoofd.

De beul van Appingedam, moordenaar van twee Joodse broers en vermoedelijk de moordenaar van een verzetsstrijder die hij in de rug zou hebben geschoten. Wat ik wel een hele laffe daad vind, als hij dat daadwerkelijk heeft gedaan.

Ik zag deze man op het journaal en ik vroeg me af of hij nog steeds dezelfde denkbeelden zou hebben. Zou hij nog altijd vinden dat Joden slechter zijn dan andere mensen? Zou hij het SS gedachtegoed nog steeds aanhangen? Ik weet het niet.

Ik zie alleen een oud mannetje dat berecht wordt voor misdaden die hij ruim zestig jaar geleden heeft gepleegd. Omdat oorlogsmisdaden niet verjaren.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!