De beul

2 september 2013 | Overige, Verhalen | 1 reactie

Op het journaal zie ik een heel oud mannetje achter een rollator een zaal inschuifelen. Het weinige haar dat hij nog heeft is zilverwit en verder is hij kalend. Hij wordt de beul van Appingedam genoemd. Zijn priemende oogjes schieten rusteloos van links naar rechts in zijn hoofd.

De beul van Appingedam, moordenaar van twee Joodse broers en vermoedelijk de moordenaar van een verzetsstrijder die hij in de rug zou hebben geschoten. Wat ik wel een hele laffe daad vind, als hij dat daadwerkelijk heeft gedaan.

Ik zag deze man op het journaal en ik vroeg me af of hij nog steeds dezelfde denkbeelden zou hebben. Zou hij nog altijd vinden dat Joden slechter zijn dan andere mensen? Zou hij het SS gedachtegoed nog steeds aanhangen? Ik weet het niet.

Ik zie alleen een oud mannetje dat berecht wordt voor misdaden die hij ruim zestig jaar geleden heeft gepleegd. Omdat oorlogsmisdaden niet verjaren.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest