Gepost op

De planning en #50books vraag 43

de planning voor het lezen van een boek

We naderen inmiddels het einde van de #50books vragen dit jaar. In mijn planning stel ik nog negen vragen na deze en dan hoop ik het stokje weer te mogen overdragen aan een andere enthousiasteling die een jaar lang prachtige vragen gaat stellen over boeken en alles wat daarmee verband houdt. Maar eerst natuurlijk de samenvatting van jullie antwoorden op de vraag van vorige week.

Verder lezen De planning en #50books vraag 43

Gepost op

WOT deel 42: clichés

fuck de clichés

Clichés ~ 1) Afgesleten uitdrukking 2) Afgezaagd gezegde 3) Alledaags gezegde 4) Beelspraak 5) Drukvorm 6) Flauwe opmerking 7) Fotografisch negatief 8) Fotografische drukplaat 9) Geijkt taalgebruik 10) Geijkte uitdrukking 11) Gemeenplaats 12) In metaal geëtste voorstelling om te drukken 13) Nageprate zegswijze 14) Negatief van drukvorm 15) Nietszeggende uitdrukking

Verder lezen WOT deel 42: clichés

Gepost op

Spreekwoord 40: brood en spelen

brood en spelen

Carel is gestopt zijn met zijn spreekwoorden initiatief, maar ik pak het vanaf deze week gewoon weer op, omdat ik spreekwoorden belangrijk vind. Het is de kers op de taart van de Nederlandse taal. Het verrijkt ons taalgebruik en van brood alleen kan je niet leven. Het moet ook een beetje belegd worden. Brood en spelen dus.

Verder lezen Spreekwoord 40: brood en spelen

Gepost op

Boekwinkels, aangeraden boeken en #50books vraag 42

plannen van boeken

Terug uit Curaçao en ik had jullie een samenvatting beloofd van alle antwoorden van de afgelopen twee vragen. Belofte maakt schuld, dus vandaag krijgen jullie die samenvatting over boekwinkels en aaraders. En natuurlijk staat er aan het einde van die samenvatting ook weer een nieuwe vraag klaar.

Verder lezen Boekwinkels, aangeraden boeken en #50books vraag 42

Gepost op

Review: The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson

the subtle art of not giving a fuck

De oranje kaft is het eerste wat opvalt aan dit boekje. En natuurlijk de paradox van de titel. De subtiele kunst van ergens geen reet om geven, is een titel die je aandacht vraagt, want subtiel en geen reet zijn elkaars tegengestelden. Ook de ondertitel wijst op deze tegenstelling: A counterintuitive approach to living a good life. En dat is wat dit boek ook echt is – een tegenstelling tegen alle zelfhulpboeken. En daarbij is The subtle art of not giving a f*ck enorm grappig.

Verder lezen Review: The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson

Gepost op

#WOT deel 41: jetlag

Jetlag ~ 1) Bioritmestoornis 2) Gevolg van vliegen 3) Gevoel na een intercontinentale vlucht 4) Gevolg van vliegen 5) Lichamelijk ongemak 6) Ongemak door tijdsverschil bij lange vliegreizen 7) Ongemak door tijdverschil bij vliegreizen 8) Ongemak na vliegen 9) Ongemak na vliegreis 10) Ritmestoornis 11) Ritmestoornis na vliegreis 12) Slaapritmestoornis

Verder lezen #WOT deel 41: jetlag

Gepost op

#50books vraag 41: aangeraden boeken

Deze week en vorige week even geen samenvattingen, alleen vragen. Ik ben namelijk aan het deelnemen aan het WK karate in Curaçao. Deze zondag heb ik mijn wedstrijden achter de rug (af Fifi!) en woensdag kom ik heel vroeg weer terug. Daarom vandaag alleen maar een vraag. En volgende week een extra lange samenvatting!
Verder lezen #50books vraag 41: aangeraden boeken