fbpx

Van de week kocht ik het Blogboek van Karin Ramaker. Het leuke is dat zij hier opdrachten in gezet heeft, die je direct op je blog mag uitvoeren.

De eerste opdracht betreft een mindmap. Nou hier is hij dan. Het gele blokje is het uitgangspunt, daarna ben ik gaan brainstormen over hoe het verder ging.

Uit onderstaande mindmap blijkt dat ik veel met taal, teksten, woorden en communicatie heb. En dan met name communicatie die te maken heeft met uitleggen. Niet dat er veel pijltjes naar toe staan, maar in de basis komt ook lesgeven neer op uitleggen. Eigenlijk.mindmap blogboek

Taal is zeg maar echt mijn ding, maar dan niet op deze popiejopie manier. Nee, ik ben van de uitlegtaal. De taal die vertelt hoe iets in elkaar zit, hoe het werkt en hoe je het beste iets kunt formuleren, zodat de boodschap overkomt. Ik ben de koerier die de boodschap van de zender naar de ontvanger brengt op interessante, boeiende en toch heldere wijze. Die koeriersfunctie heb ik al eerder vervuld: ik was de go-between tussen programmeer- en designafdeling :).

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!