Het boekenweekgeschenk en #50books vraag 15

9 april 2017 | 50books 2017 | 2 reacties

Dit is deel 15 van 51 in de serie 50books 2017

Heb jij het boekenweekgeschenk al gelezen? Deze week kreeg ik daar twee mooie antwoorden op, die ik zo zal bespreken. Mijn vraag ging eigenlijk iets dieper dan ja of nee. Ik vroeg me af of ik het moest lezen of dat ik het beter niet kon doen. De opmerking van Michelle vorige week, hield me eigenlijk al tegen, maar ik ben toch begonnen. Pagina 14. Verder ben ik nog niet gekomen. Maar wat vinden jullie?

boekenwurm heeft firstworldproblemsHet eerste antwoord kwam van Niek. Zij was ontzettend snel en blogde nog dezelfde dag. Ze schreef dat ze door studieperikelen niet veel ruimte had om moeilijke boeken te lezen. Haar studie duurt nog twee maanden en in die periode zal ze waarschijnlijk nog wel aan het geschenk beginnen, omdat het niet te lastig is.

Ali blogt dat ze jarenlang in een bibliotheek heeft gewerkt. Ook zij blijkt het boekenweekgeschenk sinds 1989 al te hebben verzameld. Maar ook Ali heeft het boekenweekgeschenk nog niet gelezen. Hij ligt bij de almaar groeiende stapel niet gelezen boeken. Al jaren verzamelt Ali ook boeken waarin het over theater gaat. Ook daar zitten enkele boekenweekgeschenken tussen. Die heeft zij wel gelezen.

Ik heb nog geen advies, maar dat mag je natuurlijk altijd achterlaten.

We laten het boekenweekgeschenk achter ons

En we gaan verder met vraag 15.

Er zijn ontzettend veel boeken geschreven. Pulpromannetjes, maar ook prachtige meesterwerken. Lectuur, literatuur en wat we noemen wereldliteratuur. Boeken die tot de wereldliteratuur horen, zijn boeken die eigenlijk iedereen kent. Dat loopt van Shakespeare tot Tolkien en van Vanden Vos Reynaerde tot De negerhut van oom Ton (mag dat nog of moet ik de titel aanpassen naar: de hut van de Afro-Amerikaanse oom Ton?). En natuurlijk vallen daar ook boeken onder van mensen als Dostojevski, Vergilius, Homerus, Geoffrey Chaucer, Emily Brontë en Jane Austen. Waarom deze opsomming? Omdat ik zo benieuwd ben naar het volgende:

Welk boek uit de Wereldliteratuur zou jij graag geschreven hebben?

Misschien had je Madame Bovary van Flaubert wel willen schrijven. Of Oorlog en Vrede van Tolstoj? Zelf had ik bijvoorbeeld graag de auteur geweest van Wachten op Godot van Samuel Beckett. Het boek is zo heerlijk absurdistisch. Twee mannen wachten op Godot en doden de tijd met bizarre gesprekken. Ik wilde dat ik het zo kon opschrijven!

Maar nu jij: ik ben heel benieuwd van welk boek jij zou willen dat je het had geschreven.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Serienavigatie<< Rode oortjes en #50books vraag 14Wereldliteratuur en #50books vraag 16 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest