Candy crush: de moeder aller spellen

15 juni 2013 | Overige, Persoonlijk | 10 reacties

Candy crush

Candy crush level 147

Ik speel graag spelletjes. Online, bord, kaart. Het maakt niet uit. Maar er is één spelletje waar ik het graag even over wil hebben: Candy crush saga.

Een prachtig match-3 spelletje dat ik via Facebook speel. Ik ben op het moment van schrijven op level 147, maar ik neem even een time-out* omdat ik er hier over wil bloggen.

Laat ik beginnen met de vormgeving van de snoepjes, zo mooi, zo glanzend. Er zijn verschillende kleuren en vormen snoepjes: gele druppels, oranje ovalen, rode worstjes, blauwe rondjes, groene vierkantjes en paarse zeshoekjes. Als je vier van dezelfde snoepjes bij elkaar brengt, dan krijgt dat snoepje een prachtig streepje. Dit geweldige snoepje kan dan een hele rij of kolom wegspelen, afhankelijk van hoe het streepje door het snoepje heen loopt.

Een ander bijzonder snoepje is het verpakte snoepje. Dit prachtige snoepje ontvang je van de genadige Candy crush goden als je vijf snoepjes in een hoekje of een T-vorm wegspeelt. Dit snoepje speelt de 8 snoepjes rondom weg als je hem met twee dezelfde snoepjes paart en ontploft nog een keer daarna. In totaal speelt dit snoepje dus 17 snoepjes van het speelveld.

Een derde bijzonder snoepje in Candy crush is de spikkelbal

Dit snoepje krijg je als je vijf van dezelfde snoepjes wegspeelt tegelijk. Zo’n spikkelbal is het meest goddelijke snoepje dat bestaat. Dit heerlijke snoepje zorgt ervoor dat alle snoepjes van de kleur waarmee je hem wisselt worden weggespeelt. En als je dit goddelijke snoepje wisselt met een gestreept of verpakt snoepje: dat is de hemel. Dit speelt zoveel snoepjes weg, dat je een bord zomaar compleet leeg kan spelen. Het meest hemelachtig is het spelen van twee spikkelballen: die vernieuwen je hele speelbord! Goddelijk gewoon!

Als je eenmaal wat verder bent in het spelletje, dan worden de levels moeilijker. In latere levels komt er ook gelei in het speelveld. Dit moet je wegspelen om zo’n fantastisch level te winnen. De chocola in nog verdere levels vermenigvuldigt zich, als je het niet wegspeelt met die lekkere, zoete Candy crush saga snoepjes.

Als ik thuis kom uit mijn werk, dan is het eerste wat ik doe mijn laptop aanzetten om een spelletje Candy crush te spelen. En nu heb ik deze goddelijke match-3 game ook op mijn mobiel gezet. Ik kan het nu overal spelen! Wat een heerlijkheid, wat een goddelijkheid. Wat een prachtig spel!

Ik speel het ‘s avonds in bed als ik ga slapen, ‘s morgens als ik wakker wordt, ‘s middags als ik uit werk kom. Ik speel het niet als ik op school ben. Dat durf ik niet zo goed. Ik wil niet dat mijn collega’s denken dat ik verslaafd ben namelijk.

  • Eh, ja nou eerlijk gezegd: mijn levens zijn op en nu moet ik of wachten of de tijdsinstelling van mijn mobiel aanpassen om verder te spelen 😉
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest