fbpx

Leergeld, zo noem ik dat, Nanneke, als ik een fout maak. En soms is dat best heel veel wat ik aan leergeld betaal.

Ik ga niet namen en shamen, maar ik heb al best wel wat leergeld betaald. Eerst omdat ik in zee ging met iemand die mijn verzekeringen regelde en vervolgens met een coach zonder referenties. Mijn ‘probleem’ is dat ik uitga van het goede van de mens.

Dat kun je naïef noemen, maar ik wil zo graag geloven dat iedereen in de basis goed wil doen. Mijn compagnon noemt mij ook ronduit naïef: mensen zijn niet goed en proberen altijd ten koste van jou beter te worden. En hij heeft ook wel een beetje gelijk, natuurlijk. Het is een teken van de tijd dat mensen hun hoofd boven water proberen te houden, ten koste van een ander. Ik heb wel geleerd, dat ik eerst bij anderen ga checken.

Serienavigatie<< Bezwaren om met mij te werken – 100 blogs – dag 76Een dag in het leven van – 100 blogs – dag 78 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!