fbpx

De meeste mensen weten dit niet, maar… Dat is best lastig. Maar ik zal het proberen. Eens kijken: iets wat de meeste mensen niet weten. De formule van een verhaal is: jongen ontmoet meisje, raakt meisje kwijt, wint meisje terug.

Iedere schrijver maakt hier gebruik van. Het echter om de invulling: die verschilt. De Ferguut is opgebouwd volgens deze standaard formule.

Het gaat over de zoon van een boer die opgroeit op het platteland. Zijn moeder is van adel. Op een dag ontmoet Ferguut een ridder en daarna wil hij niets liever dan ridder worden. Ferguut blundert behoorlijk, maar krijgt toch enige scholing in het ridderschap en hij besluit de Zwarte ridder te verslaan. En passant wijst hij de openlijk flirtende Galiëne af. Later beseft hij zijn fout en wordt alsnog verliefd. Hij gaat op queeste, verwildert maar geneest door een dwerg. Ferguut wint een toernooi en herovert zijn Galiëne.

Serienavigatie<< Omgaan met kritiek – 100 blogs – dag 74Bezwaren om met mij te werken – 100 blogs – dag 76 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!