fbpx

Welke les leerde ik tijdens een vakantie? Nanneke heeft leuke vragen de laatste tijd, want de les die ik leerde, was dat ik voor mezelf moest opkomen tijdens een vakantie in Noorwegen. Dat kwam zo.

Het was een georganiseerde busreis. In de haven van Kopenhagen wachtten we op de bus die ons een rondrit door de stad zou bezorgen. Ik wilde met mijn rugzak op mijn rug tussen twee paaltjes door, maar dat lukte vanwege mijn gewicht niet. “O dat lukt niet,” zei ik hardop. Een vrouw van ons reisgezelschap zei: “Misschien moet je ’n bietje afvallen.” Ik keek haar aan en zei: “Pardon?” De vrouw reageerde niet.

Mijn moeder zei dat ik het maar moest laten gaan, maar ik vond van niet: “Die opmerking van jou klopt niet. Je weet niet wat ik heb meegemaakt. Ik had je hoger ingeschat.” Ze keek me niet meer aan tijdens deze vakantie.

unsplash-logoMatt Lamers

Serienavigatie<< De laatste keer voor het eerst – 100 blogs – dag 20Verboden trends – 100 blogs – dag 22 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!