fbpx

Ik ben best wel van de complimenten geven. De meeste mensen weten vaak alleen niet hoe ze een compliment moeten ontvangen. “Wat moet ik dan zeggen?” Zie een compliment als een cadeautje. Daar kun je twee dingen mee doen.

Je kunt het cadeautje aanpakken en neerzetten, er verder niets mee doen. En je kunt het cadeautje aannemen en uitpakken. In beide gevallen zeg je “Dank je wel” tegen de gever. Welke cadeaus heb ik gegeven?

Ik zit tegenwoordig in de sandwich business: ik geef een compliment, ik geef opbouwende kritiek en daarna nog een compliment. Vaak gaat dat over hoe een stukje van een van mijn cliënten is geschreven. Een zin die wat beter kan, een plot die wat beter kan. Het is allemaal een kwestie van complimenten en feedback. Het leukste compliment om te geven, is het compliment dat niet verwacht wordt. “Dat is een spannende plottwist! Niet verwacht.”

Serienavigatie<< Het mooiste compliment – 100 blogs – dag 53Trends – 100 blogs – dag 55 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!