Een gegeven compliment – 100 blogs – dag 54

25 juli 2018 | Persoonlijk | 0 Reacties

Ik ben best wel van de complimenten geven. De meeste mensen weten vaak alleen niet hoe ze een compliment moeten ontvangen. “Wat moet ik dan zeggen?” Zie een compliment als een cadeautje. Daar kun je twee dingen mee doen.

Je kunt het cadeautje aanpakken en neerzetten, er verder niets mee doen. En je kunt het cadeautje aannemen en uitpakken. In beide gevallen zeg je “Dank je wel” tegen de gever. Welke cadeaus heb ik gegeven?

Ik zit tegenwoordig in de sandwich business: ik geef een compliment, ik geef opbouwende kritiek en daarna nog een compliment. Vaak gaat dat over hoe een stukje van een van mijn cliënten is geschreven. Een zin die wat beter kan, een plot die wat beter kan. Het is allemaal een kwestie van complimenten en feedback. Het leukste compliment om te geven, is het compliment dat niet verwacht wordt. “Dat is een spannende plottwist! Niet verwacht.”

Serienavigatie<< Het mooiste compliment – 100 blogs – dag 53Trends – 100 blogs – dag 55 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest