fbpx

Vroeger dacht ik dat ik bepaalde momenten opnieuw zou willen doen. Een van de vragen in het interview voor mijn boek #ikbengepest is: “Als je terug zou kunnen in de tijd, met de kennis en wijsheid van nu, wat zou je dan opnieuw willen doen?”

Als ik alle wijsheid en kennis van nu mocht meenemen naar vroeger en een moment opnieuw mocht doen, dan weet ik wat ik zou kiezen. Als de dag van gisteren.

Het was halverwege 3 HAVO/VWO en ik had een heel goed rapport. Maar ik was alleen: geen vriendinnen, niet op school en niet in de buurt. Ik werd gepest om mijn hoge cijfers en toen dacht ik: “Ik laat mijn cijfers zakken zodat ik naar 4Havo kan. Dan stopt het pesten misschien.” Ik haalde mijn cijfers op tijd op en kwam gelukkig in 4VWO, maar vanaf dat moment was een zes voldoende. Het pesten stopte niet.

Serienavigatie<< Als ik de machtigste vrouw zou zijn – 100 blogs – dag 70Een ongemakkelijke stilte – 100 blogs – dag 72 >>

Pin It on Pinterest