Ei ~ #WOT deel 46

14 november 2019 | WOT | 1 reactie

Dit is deel 46 van 52 in de serie WOT 2019

Ei ~ 1) Boterhambeleg 2) Bron van proteïnen 3) Broodbeleg 4) Cel 5) Deel van het lichaam 6) Dierenproduct 7) Dierlijk product 8) Doetje 9) Eicel 10) Elektronisch ingenieur 11) Elektrotechnisch ingenieur 12) Elektrotechnisch ingenieur (afk.) 13) Embryo 14) Etenswaar 15) Geslachtscel 16) Grondstof voor een omelet

Kennen jullie het programma Hei Elei Kuck Elei nog uit de tijd dat RTL 4 nog RTL Veronique heette? Ik keek er vroeger naar omdat daarna de DJ Cat Show of zo’n soort programma begon. Met allemaal leuke tekenfilmpjes en Linda de Mol. DJ Cat, niet Hei Elei. Ik begreep er niets van, want het was in een Duits dat ik niet kende, maar de titel is me altijd bijgebleven. Later bleek dat de taal Luxemburgs was.

Overigens heeft dat helemaal niets te maken met het dierlijke product dat ik graag gebakken op mijn boterham eet. Of gekookt uit de schaal lepel. Ja, ik mag graag een ei eten. Overigens kan het ook heel anders opgepakt worden.

Vroeger had ik een vriendje dat nooit voor ontbijt zorgde. Toen hij me eens vroeg of ik bij hem bleef slapen, antwoordde ik dat ik dan graag ontbijt op bed wilde. Ik vind het ontbijt namelijk een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het brengt je spijsvertering op gang en zorgt ervoor dat je energie hebt tot de lunch.

Wat een ei!

Terug naar het niet zo zorgzame vriendje. Het was nog voor het WhatsApp-tijdperk dus hij sms’te me terug: wil je je eitjes gekookt, gebakken of bevrucht? Ik kon er wel om lachen, maar de hint werd niet opgepakt. Ik had de volgende ochtend nog steeds geen ontbijt. Laat staan op bed. De relatie heeft net iets te lang stand gehouden.

Hoe wil jij je ei? Er zijn zoveel mogelijkheden: spiegelei, gebakken, gekookt, gepocheerd, met bacon, roerei, omelet… En heb je liever een bruin of een wit eitje? Ik lees het natuurlijk weer heel graag.

O ja, ik kom je ei niet op bed brengen!

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Foto van Michel Boulé via Unsplash

Serienavigatie<< Nederland ~ #WOT deel 45Geluk ~ #WOT deel 47 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest