fbpx
examen

Gefeliciteerd met je diploma!

Dit jaar is het examen Frans online gezet door de een of andere onverlaat, “om de mensen te helpen”. Toen ik examen deed in 1996, waren de computers zo schaars en internet zo non-existent, dat dit niet mogelijk was. Er ging wel wat fout: onze examenuitslagen waren naar een school in Maastricht gestuurd, mijn school had die van Maastricht. Er ging een dag overheen en pas een dag later kregen we de uitslag. Ik was geslaagd: met twee vijven. Een voor wiskunde A en een voor Economie I.

Het examen Frans lekte uit

Linda Kwakernaat blogt erover. Zij is boos omdat er vakanties geboekt zijn, gala’s gepland staan, werk dat geregeld moet worden en nog veel meer andere dingen.  Ze vraagt zich af waarom deze “held” niet bijvoorbeeld het examen Nederlands online gezet heeft.

Ik vraag me iets anders af

Waarom plan je een vakantie direct na je examens? Je weet toch dat er iets onvoorziens kan gebeuren? Waarom ga je na al je examenwerk gelijk nog meer werken? Heb je niet even wat rust verdiend? Heb je het niet verdiend om even verzorgd te worden door je mammie na al dat harde werken?

Enneh, Linda, waarom nou weer Nederlands?

Daar tref je inderdaad iedereen mee, met Frans maar een paar leerlingen.  Wat ik het vervelendste vind, is dat er nu dus leerlingen zijn die zich hebben voorbereid op hun examen en nu teleurgesteld zijn omdat ze het examen niet kunnen doen. Arme leerlingen. Waarom zou je nou iedereen willen teleurstellen door het examen Nederlands te laten uitlekken. Dat is toch zielig?!

Met dit blog doe ik een poging op humoristische wijze te reageren op het blog van Linda Kwakernaat.

 

Pin It on Pinterest