fbpx

Geloof je me als ik zeg dat ik vroeger astronoom wilde worden? Ik was lid van een jongeren werkgroep sterrenkunde in Zoetermeer en ik vond het supergaaf om naar de sterren te kijken, de sterrenbeelden te herkennen en natuurlijk de allerleukste ezelsbrug ever te leren.

Op die ezelsbrug kom ik zo nog even terug. Als je mijn blog al een tijdje leest, weet je dat ik geen sterrenkundige ben geworden. In de brugklas ging mijn droom aan gruzelementen: wiskunde snapte ik gewoon echt niet! Natuur- en scheikunde kwamen erbij: één doffe ellende en weg droom.

Terug naar de ezelsbrug: de sterren hebben een temperatuur, aangeduid met letters: OBAFGKM, van heet naar koud. Om die letters te onthouden, was de ezelsbrug Oh Be A Fine Guy/Girl, Kiss Me ontstaan. Het mooiste was dat mijn vader me na de werkgroep kwam ophalen: ik wees hem sterrenbeelden, terwijl we samen naar huis fietsten.

Plaatje: unsplash-logoMindaugas Vitkus

Serienavigatie<< Het meest klantvriendelijke bedrijf – 100 blogs – dag 89Mijn leven over tien jaar – 100 blogs – dag 91 >>

Pin It on Pinterest