fbpx

Laatst samen met mijn moeder nagedacht over het verschil tussen de grootste keuze en de meeste keuze. Voor mijn gevoel klinkt de grootste keuze niet logisch. De meeste keuze klinkt beter.

En is ook veel logischer.
Bij groot denk ik namelijk aan lengte en niet aan hoeveelheid. Meeste geeft eerder hoeveelheid aan. Geen specifieke hoeveelheid, maar wel hoeveelheid.

We kwamen op het onderwerp, doordat ik een reclame zag op mijn iPhone die pochte dat zij de aller- allergrootste keuze hadden in het assortiment hoesjes voor iPhones. Mijn taalbotje begon te tintelen. Dat betekent meestal dat er iets niet klopt in de taligheid van de uiting.

En zo hebben we een genoeglijk kwartiertje zitten kletsen over de onwetendheid van reclamemakers :).

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!