fbpx

Vanmiddag haalde ik mijn moeder op van Den Haag CS en wilde even doorgeven waar ik stond. Ze was te laat met opnemen en omdat moeders niet zo van de voicemail afluisteren is, sprak ik niks in. Toen ze me had gevonden, zag ze er een beetje vertwijfeld uit. Ze vertelde dat ze me twee keer had geprobeerd te bellen, maar direct mijn voicemail kreeg.

Ik probeerde mijn iPhone aan te zetten, maar hij wilde niet. Alles geprobeerd, maar niets hielp. Soft reset, tikken op het scherm, hameren op mijn knie met de achterkant… Met geen mogelijkheid kreeg ik mijn telefoon aan de praat.

iPhone

SHIT!

Ook op de oplader reageerde de slimme telefoon niet.

DUBBEL SHIT!!

Want dit is mijn enige manier van verbale communicatie als ik niet thuis ben. Dan maar even langs het GSM-paradijs in Zoetermeer, want daar waren we toch naar op weg. GSM-paradijs was dicht; de koopzondag in Zoetermeer stelt maar bar weinig voor.

TRIPPEL SHIT!!!

“Misschien moet je dan maar een reservetelefoon kopen,” opperde mijn moeder. Ik vond dat een goed plan en stelde voor om dat dan bij de Media Markt te doen. “Maar laten we eerst even langs de T-mobile winkel gaan, misschien zijn die wel open en kunnen zij er wat mee,” zei ik.

T-mobile winkel was open. Joepie! Dus daar naar toe. Na eventjes gewacht te hebben, was ik aan de beurt. Legde uit wat er gebeurd was (snif) en zij pakte de telefoon. Alsof ze magische handjes had: ze deed opnieuw de softe reset (bovenste knopje en homeknopje tien seconden ingedrukt houden tot het appeltje verschijnt) en het appeltje verscheen! Bij haar wel. Want toen ik het probeerde deed hij het niet.

Toch nog even langs Media Markt geweest (ik ben toch niet gek) en even naar de pre-paid telefoons gekeken. Maar dat is wel armoe zeg. Zeker de goedkopere telefoontjes: zo’n ouderwets gelig scherm, geen touchscreen en al helemaal geen internet. Zeg maar de seniorentelefoontjes.

Over drie dagen mag ik mijn abonnement weer verlengen. Eens kijken wat ik dan ga doen. Houd ik mijn telefoon? Neem ik een nieuwe? Eens zien wat voor moois zij mij te bieden hebben. Maar ik hoop echt dat mijn iPhone zich normaal gaat gedragen want, ik wil niet nog een keer zo’n grote schrik op gadget gebied meemaken.
photo credit: William Hook via photopin cc

Pin It on Pinterest