fbpx

geldEn toen was ik voor heel even rijk. Iemand had zomaar 3500 euro op mijn rekening gestort. Ik schrok me rot. Herkende de naam van de gulle gever ook helemaal niet.

Paniek!

Ik belde mijn bank en meldde het voorval. Gelukkig was ik niet strafbaar want ik kon er niets aan doen, tenzij ik het geld natuurlijk zou besteden. Zelfs als ik het op mijn spaarrekening zou zetten en zou wachten tot de tegenpartij een onderzoek zou instellen, ben ik niet strafbaar voor het ontvangen van rente op het bedrag. Alleen als ik het op zou maken.

Ik kon twee dingen doen: het bedrag terugstorten of wachten op dat onderzoek. Ik koos voor het eerste. De gulle gever heeft zijn geld terug. Terug naar mijn armoedzaaier-status.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!