fbpx

Het allerergste wat ik meemaakte is het jaar 2008 geweest. Ondanks twee ontzettend leuke gebeurtenissen, was het het jaar dat alles ging rollen en dat ik mijn façade niet meer kon volhouden. Ik was lang genoeg sterk geweest en het zorgvuldig opgebouwde pantser implodeerde.

In 2008 verloor ik mijn baan, ging mijn relatie uit, werd mijn vader ziek, kocht ik een huis, brak de crisis uit, werd mijn nichtje geboren en overleed mijn vader. Als je het zo even opsomt, is het niets. Maar coaches en psychologen zijn het erover eens dat dit de vijf gebeurtenissen zijn die het meeste impact hebben op je leven.

In december was het genoeg. Ik ging voor de eerste keer naar de nieuwe dokter en toen de beste man vroeg: “Wat kan ik voor je doen?” heb ik een kwartier alleen maar gehuild. Ik was op. Vanaf dat moment begon mijn loodzware reis naar gezond worden.

Achter mijn glimlach, zit een hart vol pijn,
Terwijl ik lach, voel ik me ontzettend klein,
Kijk goed naar mij en je ziet,
de vrouw die ik ben, dat ben ik niet

Serienavigatie<< Waar ben je bang voor? – 100 blogs – dag 9Vandaag is een goede dag om… – 100 blogs – dag 10 >>

Pin It on Pinterest