Historische figuren en #50books vraag 28

9 juli 2017 | 50books 2017 | 6 reacties

Dit is deel 28 van 51 in de serie 50books 2017

Ook vandaag ga ik een bijdrage een van eerdere #50books vragen herhalen. Daarna komt de bijdrage van deze week over historische figuren en dan zal ik de nieuwe vraag stellen. Goed begin, Martha. Lekkere opening, wekt ook echt spanning op. Mensen willen nu ook vast doorlezen… Ik hoop dat je toch nog even leest.

Ali heeft een blog ingehaald. Zij schrijft over haar lange leeslijst. Ze concludeert terecht dat ze niet de enige lezer zal zijn die boeken heeft liggen die nog niet gelezen zijn. Ik heb zelf ook een flinke stapel. Maar wat mij zo intrigeerde is dat zij graag de biografie van Barack Obama wil lezen. En ik denk dat zij daarmee gelijk de vraag heeft beantwoord van vorige week. Twee antwoorden in één! Dat noem ik efficiënt!

Er zijn zoveel historische figuren

Niek kiest er een die ik nooit had verwacht: de gewone man. Zij heeft daar een goede reden voor.

Linkt naar bol.com (affiliate)

De schrijver van een biografie heeft vaak bewondering voor zijn onderwerp, waardoor het boek een sterke kleur krijgt. Zo had ik daar nog niet over nagedacht. Ze heeft een punt! Niek kiest dus voor een heel ander boek: Wilde zwanen, drie dochters van China. Maar die zou ze dan graag eens over Nederland lezen.

Er is overigens wel een boek dat erop lijkt, alleen kan ik nu natuurlijk niet meer op de titel komen. Het gaat over de jaren zestig en hoe het er toen aan toeging, misschien dat een van mijn lezers het in de reacties kan zetten.

Update! Het boek heet Gouden jaren van Annegreet van Bergen. Bedankt mam!

#50books vraag 28

Hij lijkt een beetje op de vraag over het bounty-eiland. Alleen wil ik nu het volgende weten:

Welk(e) boek(en) neem je mee op vakantie?

In het midden van het land is de vakantie aangebroken. Zelf ga ik niet op vakantie deze keer. (Ja, braaf FiFi.) Maar voor mijn tripje naar Curacao neem ik wel wat boeken mee op mijn ereader. Ik mag maar twintig kilo meenemen en een groot deel daarvan gaat al op aan karatepakken en bescherming. Ik wil natuurlijk wel wat te lezen hebben daar! Ik heb in ieder geval 13 minutes en Wat jij niet ziet op mijn ereader gezet. En ik wil eigenlijk wel het papieren boek meenemen van Het Paulus Labyrinth van Jeroen Windmeier of Homo Deus van Yuval Noah Harari. Dat moet ik nog kiezen. En dan heb ik ook nog een studieboek PHP liggen.

Maar nu jij. Welke boeken neem jij mee? Ik lees het graag.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Serienavigatie<< Herinneringen aan jeugdboeken en #50books vraag 27Vakantieboeken en #50books vraag 29 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest