fbpx
Dit is deel 30 van 52 in de serie WOT 2019

Hitte ~ 1) Drift 2) Gloed 3) Grote warmte 4) Heetheid 5) Hevige begeerte 6) Hevige warmte 7) Natuurverschijnsel 8) Onstuimigheid 9) Overmatige warmte 10) Sterke warmte 11) Temperatuur 12) Vuurverschijnsel 13) Warmte 14) Warmtestraling 15) Weersverschijnsel

“Wat is het heet, hè?”
“Pfff, wat is het warm.”
“Een graad of 24 is leuk, maar het moet gelijk weer zo extreem!”
“En dan zul je zien dat het na die hitte weer onwijs gaat onweren.”

Wat een zomer hebben we! Het gaat van een graad of 19 de ene week, naar een graad of 40 gisteren. Die hitte is wat mij betreft niet echt normaal. En ik denk dat iedere klimaatscepticus die zegt dat er niets aan de hand is, zich nog eens op het oververhitte hoofd mag krabben en zijn mening mag herzien.

Tenzij de hersens van de hitte zijn overgekookt

Ik ben geen meteoroloog, ik ben niet goed in klimaatdingen enzo. Maar als ik de afgelopen paar zomers vergelijk met toen ik klein was, dan zie ik echt wel dat het veel warmer is geworden in de afgelopen jaren, dat het langer en heftiger onweert en dat we rare winters hebben. Misschien komt er wel een ijstijd aan. De vorige ijstijd liet ook opwarming zien voorafgaand aan het ijs. Wie zal het zeggen.

Voorlopig ga ik me heel rustig houden met dit weer, veel water drinken en me houden aan het hitteplan van de overheid. Ik laat Claudia de Breij het nog even uitleggen:

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< Vrolijk ~ WOT deel 29Recycling ~ #WOT deel 31 >>

Pin It on Pinterest