fbpx

Wat een titel hè? Maar ja, ik voel me zielig. Heel zielig. Maar dan ook echt heel erg zielig. Heel. Erg. Zielig. Echt zo ontzettend zielig, dat ik het hier in een blog neer moet zetten. Want ik ben ontzettend zielig. Maar waarom ben ik dan zo zielig? Dat zal ik je vertellen.

Ik behoor namelijk niet tot een minderheid. Mijn huid heeft geen kleurtje. Ik heb geen handicap. Ik ben geen lid van de LGBTQ*-gemeenschap. Ik stotter niet. Ik heb geen hazenlip, geen spraakgebrek. Ik heb geen bochel of andere onvolkomenheid aan mijn lichaam. Ik behoor zelfs niet meer tot de selecte groep met morbide obesitas, noch tot het kleine gezelschap dat een maagverkleining heeft gehad. Ook ben ik geen aanhanger van welk geloof dan ook.

Ik ben niet extreem klein of heel erg lang. En ook heb ik geen grote maat schoenen. Ik heb geen afwijkende kleur ogen.

Ik ben een vrouw met blond haar en blauwe ogen. Ik ben 1m70 lang. Ik heb kledingmaat 42 en schoenmaat 39.

Ik ben fucking gemiddeld

Ik behoor niet tot een minderheid. Ondertussen worden er om mij heen uitzonderingen gemaakt voor iedereen die niet fucking gemiddeld is. En omdat dat de norm wordt, voel ik mij, als gemiddeld persoontje, een beetje achtergesteld.

Ik ben niet echt zielig hoor

Het wordt tijd voor een beetje minder kleinzerigheid en een beetje minder zieligheid. Het wordt ook tijd dat we onze taal gewoon laten zijn wat het is en dat we minder proberen om het iedereen naar de zin te maken. Want dat gaat toch niet lukken.

Ik zou zo graag zien dat iedereen weer een beetje normaal ging doen. Ik snap best dat je graag erkenning wil hebben in wat je bent en wie je bent. Maar misschien kunnen we ook weer voor onszelf gaan invullen wat we willen horen. Ik vul bij ‘Dames en heren’ gewoon in dat het voor mij ook bestemd is, aangezien ik me niet altijd een dame voel. Doe gewoon waar jij je prettig bij voelt.

En zullen we dan allemaal gewoon weer mensen zijn, lieve mensen? Want dat zijn we uiteindelijk allemaal, ongeacht ons geslacht, onze huidskleur, onvolkomenheden, religie en seksuele oriëntatie.

Plaatje: andrew jay

*LGBTQ – lesbian, gay, bisexual, transgender, questioning/queer

Pin It on Pinterest