fbpx
ik hou van jou

Uit de Flow-kalender

Ik hou van jou is een van de moeilijkste zinnetjes die ik ooit zal uitspreken. Schrijven kan ik het wel, dat kan zelfs emotieloos. Maar om het te zeggen… Dat is heel moeilijk. En daar ben ik blij om.

Ik ben daar blij om, omdat het betekent dat het zinnetje nog niet uitgekauwd is. Betekenisloos is geworden.

Sowieso zeggen dat je van iemand houdt, is moeilijk als je niet bij je gevoel kan komen. Als dat verstopt zit achter een muur die je in je leven hebt opgebouwd om jezelf te beschermen tegen alles van buitenaf wat je kan kwetsen.

Die muur is inmiddels langzaam maar zeker aan het afbrokkelen. De stralende kern, die ene met helder wit licht die ik jarenlang verborgen heb gehouden voor iedereen, kiert zo af en toe door het afbrokkelende bouwsel heen en schijnt dan op de mensen waar ik het meest om geef. Tegen die mensen kan ik oprecht zeggen:

Ik hou van jou.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!