fbpx

httpv://youtu.be/p7X5d4HSAns

Harrie Jekkers heeft gelijk. Van jezelf houden is belangrijk.

Maar wat als je jarenlang hebt gehoord dat je lelijk, dom, stom, te dik, te dun was of te grote of te kleine borsten had? Als je dat jaren achterelkaar hoort, dan ga je daarin geloven. Je gaat je zelf echt al die dingen vinden die ze je noemden. En hoe moeilijk is het dan nog om van jezelf te houden.

Eén van de tips die ik tegenkwam op een zelfhulpsite, was dat je voor de spiegel kon gaan staan en dat je dan tegen jezelf kon zeggen: “Dit vind ik nou echt leuk aan mijzelf.” Geloof me, leuke tip hoor, maar dat werkt niet. Je ziet niets leuks meer aan jezelf op dat moment.

Nu zie ik wel meer dingen aan mijzelf die leuk zijn, tenminste, dat vind ik. Zo vind ik dat ik mooie heldere ogen heb, een leuk gevoel voor humor en zo af en toe zit zelfs mijn haar leuk!

Tja, soms heb ik zo’n feelgood blogje even nodig. Wie niet?

Pin It on Pinterest