fbpx

Dat is wat ik las bij Carel DeMari en Cindy Stegink. Beiden hebben deze week, net als ik, hun verhaal ingeleverd voor de verhalenwedstrijd van Uitgeverij LetterRijn. En dat vind ik spannend. Ik vind beiden namelijk heel goede verhalenschrijvers en ik heb dus flinke concurrentie voor opname in de bundel. Want dat is de prijs die je kunt winnen: je verhaal wordt opgenomen in een bundel met alle andere winnaars die in het najaar zal worden uitgegeven.

Overigens verwacht ik niet dat ik gelijk bij mijn eerste wedstrijd wordt opgenomen in een bundel. Dat zou wel heel tof zijn, maar dan kan ik niets meer leren. Ik zou het al gaaf vinden als ik op de longlist kom!

Gelukkig heb ik er zelf geen insomnia van opgelopen

Van het schrijven van mijn verhaal, bedoel ik. Het verhaal vormde zich in mijn hoofd en ik wist uiteindelijk hoe het moest aflopen….

Ik ga niets over mijn verhaal zeggen, zelfs de titel ga ik niet verraden. Dat heb ik van Carel: die doet dat ook niet. En Cindy ook niet. Maar als mijn verhaal niet wordt uitgekozen, dan zal ik het hier publiceren. Alle 1982 woorden en dan wens ik jullie veel leesplezier toe.

Ik moet nog tot 15 juni wachten tot ik te horen krijg of ik op de longlist sta, die lijst bestaat uit dertig tot zeventig titels. Daarna wordt een shortlist gemaakt van ongeveer dertig titels. Als je op de shortlist staat, dan krijg je een juryrapport over je schrijfsel. Dat lijkt me al heel gaaf. Die shortlist wordt op 30 juli bekend gemaakt. We hebben dus nog wat spannende weken voor de boeg!

Pin It on Pinterest