fbpx

De mens is van nature een jager – verzamelaar. De man was de jager, de vrouw de verzamelaar. De mannen joegen op mammoeten, vrouwen en ander wild, de vrouwen verzamelden bessen, hout voor het vuur en eetbare planten. Er is wel wat veranderd en toch ook niet: mannen jagen nog steeds op vrouwen, maar vrouwen verzamelen vooral duckfaces.

Die verzamelen ze via selfies. Aan die verzameling doe ik niet mee. Vroeger verzamelde ik ook niet veel. Ik heb wel een blauwe maandag postzegels verzameld, maar ik geloof dat mijn moeder daar drukker mee was dan ik. Ik verzamelde Suske’s en Wiske’s, maar ook dat heeft niet lang stand gehouden. Natuurlijk deed ik mee aan de Flippo-rage.

Tegenwoordig verzamel ik geld. En boeken. Maar helaas combineert die hobby niet zo goed. Want boeken kosten geld. Ik moet dus kiezen: kies ik voor de uitbreiding van mijn boekverzameling of voor mijn geldverzameling? Moeilijk!

Serienavigatie<< Vandaag is een slechte dag om – 100 blogs – dag 32Spijtoptant – 100 blogs – dag 34 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!