fbpx

Wat een mooie dag vandaag! Niet alleen heb ik lekker vrijwillig gewerkt voor ZoetermeerActief, maar ook heb ik kunnen genieten van de abdicatieceremonie en de inhuldiging.

Gisteravond keek ik nog even naar de afscheidsrede van toen nog koningin Beatrix. Dat vond ik best mooi en emotioneel, zeker toen ze prins Claus noemde als de beste keuze van haar leven. Wat vind ik het jammer dat ze niet samen met hem van haar welverdiende rust kan genieten.

Ik realiseerde me toen dat Willem-Alexander het derde staatshoofd is tijdens mijn leven: ik ben van 1977 dus onbewust heb ik Juliana nog meegemaakt, dan Beatrix en nu dus de nieuwe koning. Voor sommige mensen, die van voor 1948 zijn is dit het vierde staatshoofd al. Bijzonder blijft het mijns inziens wel.

Wat zagen Maxima en haar drie dochters er trouwens mooi uit in hun blauwe jurken!

Bij de inhuldiging vond ik het mooiste dat de nieuwe koning zijn moeder uitvoerig bedankte voor haar steun en wijsheid. Dat was de eerste keer dat ik Beatrix het een beetje moeilijk zag hebben. Maar op en top een staatshoofd in ruste bleef zij zakelijk. Daarom heb ik maar een traantje voor haar gelaten.

Graag wil ik afsluiten met een bedankje voor prinses Beatrix. Wat fijn dat u onze koningin bent geweest. Dank U wel. Ik hoop dat U morgen en de rest van de week lekker in een joggingbroek en een slobbertrui op de bank gaat zitten genieten van Uw vrijheid.

Pin It on Pinterest