fbpx
kleurplaten flow

Kleurplaat uit Flow

Een paar weken geleden las ik voor het eerst de Flow. Dat is een tijdschrift waar ik heel vrolijk van word. Het blad is onderverdeeld in vier stukken: Feel connected, Live mindfully, Spoil yourself en Simplify your life. Het staat ook vol met leuke weetdingetjes, citaten, interviews en verhalen van anderen over hoe je je leven kunt inrichten. Daarnaast zitten er ook allerlei leuke doedingetjes in. Dit keer zaten er kleurplaten in. Zestien maar liefst!

Terwijl ik vandaag zat te kleuren, vroeg ik me af waarom volwassenen eigenlijk geen kleurplaten meer inkleuren, enkele uitzonderingen daar gelaten. Ik vond het kleuren echt rustgevend. Het gaat natuurlijk niet meer om het binnen de lijntjes kleuren, als dat nu nog niet goed gaat, dan is er toch wel iets mis.

Waar gaat het dan wel om?

Kleurplaat

Kleurplaat uit Flow

Nou, eigenlijk gaat het om de compositie. Welke kleuren ga ik gebruiken? Welke combinaties ga ik maken. Werk ik vandaag complementair of juist niet? Ga ik uit van primaire kleuren of neem ik gewoon alle kleuren van de regenboog om het plaatje te vervolmaken. Misschien ga ik wel voor een patroon in de tekening.

Volwassenen zouden meer kleurplaten moeten inkleuren!

Zoals ik al eerder schreef: kleuren geeft rust in je hoofd. Als je dan ook inspirerende citaten mag inkleuren, dan kun je ook dat nog goed op je in laten werken en er rustig over nadenken zonder dat je afgeleid wordt door andere zaken. Je moet daar dan wel echt even de tijd voor nemen.

Ik wil er dan ook voor pleiten dat volwassenen meer kleurplaten maken. Dat je nadenkt over de compositie, de kleuren die je gaat gebruiken en waar je gaat beginnen met het kleuren van je plaat. Bovendien word je er ook nog vrolijk van. Deze twee kleurplaten heb ik vanmiddag ingekleurd. Beiden komen uit Flow nummer 4.

Pin It on Pinterest